ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 

Γ’ Λυκείου

Στην τάξη αυτή διδάσκεται η γλώσσα προγραμματισμού C++. Δίνεται προσοχή στη διδασκαλία, το κάθε στοιχείο της ύλης αναλύεται διεξοδικά και εμπεριστατωμένα. Τα συνεχή επαναληπτικά και έξτρα μαθήματα βοηθούν τον κάθε μαθητή να αφομοιώσει την ύλη. Οι μαθητές πρέπει να παρακολουθούν το μάθημα. Πρέπει να συμμετέχουν στα διάφορα tests προσομοίωσης που γίνονται. Σκοπός του μαθήματος είναι η επιτυχία στις παγκύπριες εξετάσεις, για πρόσβαση στο πανεπιστήμιο της επιλογής του μαθητή. Επίσης πραγματοποιείται προσπάθεια διασφάλιση υψηλού βαθμού κατά τη διάρκεια των σχολικών διαγωνισμάτων.

 

 

Αξιοσημείωτες επιτυχίες:
(Χωρίς Αναγωγή)

Σχολική χρονιά 2017-2018

 • ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ 19.75
 • ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 19.70
 • ΑΡΗΣ ΜΕΛΚΟΝΙΔΗΣ 19.50
 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΣΤΕΝΤΗΣ 19.1
 • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑ 18.80
 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 18.72
 • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ 18.70
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ 18.45
 • ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΒΡΑΑΜΟΠΟΥΛΟΥ 18.15
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 17.8

Σχολική χρονιά 2016-2017

 • Μάριος Στυλιανού 19.97 (1ος Παγκύπρια και 1ος Παμπάφια)
 • Χριστόδουλος Χριστοδούλου 19.65 (2ος Παμπάφια)
 • Ισαβέλλα Παπαϊωάννου 19.62 (3η Παμπάφια)
 • Κωνσταντίνος Αγησιλάου 19.52 (4ος Παμπάφια)
 • Αντρέας Χατζησάββας 19.45 (5ος Παμπάφια)
 • Νεόφυτος Δημητρίου 18.55

 

Σχολική χρονιά 2015-2016

 • Στέλλα-Εύα Τσιαπαλή 19.80 (3η Παγκύπρια και 1η Παμπάφια)
 • Ευριπίδης Χριστοδουλίδης 19.70 (4ος Παγκύπρια και 2ος Παμπάφια)
 • Στέλιος Αργυρού 19.05
 • Φωτεινή Αντρέου 18.85
 • Παναγιώτης Αγαθοκλέους 18.50

 

Από προηγούμενες χρονιές:

Κούτη Γεωργία 19.85, Αδάμου Κωνσταντίνος 19.65, Κανάρη Αλίκη 18.85, Ιωάννου Κρίστης 19.65, και άλλοι.

Η προσπάθεια μας μεγάλη, οι επιτυχίες των μαθητών μας η επιβράβευσή μας.

Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται!!!

Η Β’ Λυκείου αποτελεί τον προθάλαμο ο οποίος θα μας οδηγήσει στην επιτυχία στις παγκύπριες εξετάσεις εισαγωγής στα δημόσια πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας. Η Ύλη καλύπτει εις βάθος το φάσμα των Πληροφοριακών Συστημάτων, τα Διαγράμματα Ροής Δεδομένων, τα Διαγράμματα Σχέσεων Οντοτήτων, τις Βάσεις Δεδομένων με εργαλείο τη Microsoft Access, το Game Maker και την εισαγωγή στη C++.

Η C++ είναι η γλώσσα προγραμματισμού η οποία εξετάζεται στη Γ’ Λυκείου.

Σκοπός των τμημάτων αυτών είναι:

 • Επιτυχία πολύ ψηλού βαθμού στα τετράμηνα αλλά και στις τελικές εξετάσεις.
 • Απόκτηση γερών γνωσιακών βάσεων. Καλλιέργεια ικανότητας επίλυσης δύσκολων προγραμμάτων.
 • Ανάπτυξη Αλγοριθμικής σκέψης η οποία θα μας οδηγήσει στη Γ’ Λυκείου στην επιτυχία.

Οι μαθητές ενθαρρύνονται συνεχώς, δημιουργούνται διαγωνίσματα προσομοίωσης των τελικών εξετάσεων τα οποία ελέγχουν τις ικανότητες τους. Τα tests αυτά πάντα διορθώνονται και επιστρέφονται σε εύλογο χρονικό διάστημα στους μαθητές.

Η πείρα μας (πέρα των 10 χρόνων) μας υποδεικνύει ότι μαθητής ο οποίος παρακολουθεί το μάθημα μας στη Β’ Λυκείου, στη Γ’ Λυκείου είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία. Συνήθως είναι από αυτούς τους μαθητές που έρχονται οι μεγάλες επιτυχίες, και  οι σπουδαίοι βαθμοί!

Ο προγραμματισμός είναι το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο που στην Αμερική έβαλαν το μάθημα του προγραμματισμού υποχρεωτικό από το δημοτικό σχολείο. Το δικός μας Course περιλαμβάνει την εκμάθηση των παρακάτω γλωσσών προγραμματισμού:

-Pascal

-Java

-Visual Basic

Βιβλία που χρησιμοποιούνται: 

1) Άριστα στην Pascal

2) Άριστα στη Java

3) Άριστα στη Visual Basic

4) Ασκήσεις προγραμματισμού για beginners

Συγγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Το συγκεκριμένο Course  ξεκινά 1 Σεπτεβρίου και τελειώνει 30 Ιουνίου.

Για κάθε γλώσσα προγραμματισμού τα παιδιά παρακάθονται εξετάσεις. Ως αποτέλεσμα ένα παιδί μετά από ένα χρόνο θα γνωρίζει 3 γλώσσες προγραμματισμού αλλά συγχρόνως θα έχει και 3 διπλώματα τα οποία θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ ειδικά αν ασχοληθεί επαγγελματικά με την πληροφορική.

Το Course αυτό είναι προκαταρτικό για GCE A Level-Computing.

Τα παρακάτω προγράμματα διδάσκονται και συγχρόνως μπορεί ο μαθητής ή ο ενήλικας να πιστοποιήσει τη γνώση με τον οργανισμό ECDL. Το φροντιστήριο μας πρωτοπορεί και διδάσκει και τις 7 ενότητες που απαιτούνται για την απόκτηση του ECDL Standard σε 10 μήνες. Τα τμήματα αυτά είναι περιορισμένα και απαιτείται έγκαιρη εγγραφή. 

ECDL Standard

Word Processing (Επεξεργασία Κειμένου)

Η ενότητα αυτή επιτρέπει στους υποψήφιους να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου με σκοπό την επίτευξη καθημερινών εργασιών, όπως είναι η δημιουργία, η μορφοποίηση και η ολοκλήρωση εγγράφων μικρού μεγέθους, π.χ. επιστολών και καθημερινών εγγράφων.

Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να αντιγράφουν και να μετακινούν κείμενο εντός του ίδιου εγγράφου ή μεταξύ ανοικτών εγγράφων. Επιπλέον, θα αποκτήσουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Word

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στη Word!

Συγγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Spreadsheets (Υπολογιστικά Φύλλα)

Η ενότητα αυτή επιτρέπει στους υποψήφιους να κατανοήσουν την έννοια των υπολογιστικών φύλλων και τη σχετική εφαρμογή. Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να κατανοούν και να ολοκληρώνουν εργασίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη μορφοποίηση, την τροποποίηση και τη χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου σε συνδυασμό με τη χρήση βασικών τύπων και συναρτήσεων, ενώ, ταυτόχρονα, θα μπορούν να δημιουργούν και να μορφοποιούν γραφήματα.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Excel

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στην Excel!

Συγγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Computer Essentials (Διαχείριση Υπολογιστή)

H ενότητα αυτή απαιτεί από τους υποψήφιους να επιδείξουν τις γνώσεις και την ικανότητά τους στη χρήση βασικών λειτουργιών ενός προσωπικού υπολογιστή και του λειτουργικού του συστήματος μεταξύ άλλων εργασιών, οι μαθητές θα μάθουν να χειρίζονται αποτελεσματικά την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, καθώς και τις βασικές έννοιες διαχείρισης και οργάνωσης αρχείων και φακέλων.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Windows 7

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στα Windows!

Συγγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Online Essentials (Διαδίκτυο και Επικοινωνία)

Ουσιαστικά η ενότητα αυτή χωρίζεται σε δύο “στάδια”.

Το πρώτο στάδιο αφορά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και απαιτεί από τους υποψήφιους να κατανοούν κάποιες από τις έννοιες και τους όρους που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, αλλά και να έχουν επίγνωση των θεμάτων ασφάλειας που σχετίζονται με την χρήση του διαδικτύου.

Το δεύτερο στάδιο αφορά την Επικοινωνία, οι υποψήφιοι θα μάθουν να κατανοούν κάποιες από τις έννοιες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν σχετικά λογισμικά για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων και την επισύναψη αρχείων σε μηνύματα.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Outlook/Internet Explorer/Google Chrome

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στo Internet & E-mail!

Συγγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Presentations (Παρουσιάσεις)

Η ενότητα αυτή επιτρέπει στους υποψήφιους να επιδεικνύουν την ικανότητά τους στην χρήση εργαλείων παρουσιάσεων ενός υπολογιστή. Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να ολοκληρώνουν εργασίες, όπως είναι η δημιουργία, η μορφοποίηση, η τροποποίηση και η προετοιμασία παρουσιάσεων χρησιμοποιώντας διαφορετικές διατάξεις διαφανειών προς προβολή ή εκτύπωση.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft PowerPoint

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στο PowerPoint!

Συγγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Databases (Βάσεις Δεδομένων)

H ενότητα αυτή επιτρέπει στους υποψήφιους να κατανοούν κάποιες από τις βασικές έννοιες των βάσεων δεδομένων και να επιδεικνύουν την ικανότητά τους στη χρήση μιας σχετικής εφαρμογής.

Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία και την τροποποίηση πινάκων, ερωτημάτων, τύπων και αναφορών και την προετοιμασία αποτελεσμάτων έτοιμων προς διακίνηση, καθώς και την ανάκτηση και το χειρισμό πληροφορίας από μια βάση δεδομένων με τη χρήση ερωτημάτων και εργαλείων ταξινόμησης.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Access

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στην Access!

Συγγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Web Editing (Κατασκευή Ιστοσελίδων)

Είναι ειδικά σχεδιασμένο και απευθύνεται εξίσου σε φοιτητές/σπουδαστές, ιδιώτες (για προσωπική χρήση) αλλά και προσωπικό μικρών επιχειρήσεων.

Βασίζεται σε ένα απλό και κατανοητό πρόγραμμα εκπαίδευσης καλύπτει όλο το βασικό υπόβαθρο για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Είναι συμβατό με ποικίλα λογισμικά σχεδιασμού & επεξεργασίας ιστοσελίδων.

Πιστοποιεί βέλτιστες πρακτικές σχετικές με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: MS FrontPage / MS Expression Web / Adobe Dreamweaver

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: ECDL Web Editing

Συγγραφέας: George Melillos

Image Editing (Επεξεργασία Εικόνας-Photoshop)

Η ανάπτυξη της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και οι δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού στον επαγγελματία και τον ερασιτέχνη στην επεξεργασία και την βελτίωση του αποτελέσματος της εργασίας του, δημιούργησαν την ανάγκη για προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης στο αντικείμενο της επεξεργασίας και της διαχείρισης ψηφιακής εικόνας.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Adobe Photoshop CS5

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: ECDL Image Editing

Συγγραφέας: George Melillos

ECDL Advanced

Αποτελείται από τις παρακάτω ενότητες:

Word Processing (Επεξεργασία Κειμένου)

Η ενότητα “Επεξεργασία Κειμένου” στο προηγμένο επίπεδο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση μιας εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου για να δημιουργήσετε έγγραφα χρησιμοποιώντας πολύπλοκες λειτουργίες και  προχωρημένες δεξιότητες. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενότητας αυτής πρέπει να είστε ικανοί να εργάζεστε αποδοτικά σε υψηλότερο επίπεδο και να παράγετε ποικίλα αποτελέσματα επεξεργασίας κειμένου και πολύπλοκα έντυπα.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Word

Spreadsheets (Υπολογιστικά Φύλλα)

Η ενότητα “Υπολογιστικά Φύλλα” στο προηγμένο επίπεδο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση της σχετικής εφαρμογής για να δημιουργήσετε Υπολογιστικά Φύλλα ανώτερου επιπέδου. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενότητας αυτής, πρέπει να είστε ικανοί να εργάζεστε αποδοτικά καθώς και να επεξεργάζεστε και να επαυξάνετε αριθμητικά δεδομένα, κείμενα και γραφήματα.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Excel

Presentations (Παρουσιάσεις)

Η ενότητα “Παρουσιάσεις” στο προηγμένο επίπεδο απαιτεί την ικανότητα να κατανοείτε σε βάθος όλες τις βασικές αρχές που λαμβάνονται υπόψη για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό παρουσιάσεων. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενότητας πρέπει να είστε σε θέση να δημιουργείτε παρουσιάσεις που απαιτούν τη χρήση προχωρημένων δεξιοτήτων και να μορφοποιείτε διαφάνειες χρησιμοποιώντας απαιτητικές τεχνικές διάταξης (ακόμα και τη χρήση εφέ πολυμέσων).

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft PowerPoint

Databases (Βάσεις Δεδομένων)

Η ενότητα “Βάσεις Δεδομένων” στο προηγμένο επίπεδο απαιτεί την ικανότητα να κατανοείτε σε βάθος το σύνολο των δυνατοτήτων της σχετικής εφαρμογής για να επεξεργάζεστε Βάσεις Δεδομένων χρησιμοποιώντας πιο σύνθετες δεξιότητες. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενότητας πρέπει να είστε σε θέση να χρησιμοποιείτε τη βάση δεδομένων για να οργανώνετε, να προβάλλετε και να παρουσιάζετε τις πληροφορίες της βάσης χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές διαχείρισης δεδομένων.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Access

Προσφέρουμε ειδικά μαθήματα ενηλίκων. Το κάθε course για ενήλικες είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ενήλικα. Έχουμε course που ξεκινά από το μηδέν και οδηγεί στην απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος ECDL Standard.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς συχνά δημιουργούνται νέα τμήματα ενηλίκων.

Εκμάθηση και Πιστοποίηση της γνώσης, για ενίσχυση του βιογραφικού!

 

Βιβλία που χρησιμοποιούνται:

 • Άριστα στη Word
 • Άριστα στην Excel
 • Άριστα στο  PowerPoint
 • Άριστα στo internet & e-mail
 • Άριστα στην Access

 

Συγγραφέας Βιβλίων: Γιάννης Λαούρης

Διανομή Βιβλίων: Δωρεάν

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στην διάθεση σας