ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αναντίλεκτα τα φιλολογικά μαθήματα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια του μαθητή για εισδοχή στα ΑΕΕΙ Κύπρου και Ελλάδας. Το μάθημα των Νέων Ελληνικών, είναι υποχρεωτικό σε όλους τους κλάδους σπουδών τόσο στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου(Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ), όσο και στα αντίστοιχα της Ελλάδας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (2014-2019):
Άννα Φιλίππου  19.50 (2η Παγκύπρια)
Χρίστος Παύλου  17.75
Πολυξένη Χρυσοστόμου  17.75
Άννα Αντωνίου  17 (2η Παμπάφια)
Αλέξανδρος Ταμπουτσιάρης  17
Νεόφυτος Σοφοκλέους  17
Γεωργία Χατζηδημοσθένους  16.50
Νίκη Μιχαήλ  16.2
Ναθαλία Κλεάνθους  16
Ευριπίδης Χριστοδουλίδης  16
Αναστασία Μαυρονικόλα 15.9
Φωτεινή Ανδρέου 15.9

* Οι παγκύπριοι μέσοι όροι στο μάθημα των Νέων Ελληνικών κυμαίνονται 7 με 8/20.


KANGOUROU GREEK COMPETITION 2019-2020:
Γιώργος Λαούρης (Δ’ Δημοτικού) – Χρυσό Μετάλλιο


ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ 2019:
Φίλιππος Σοφοκλέους (Γ’ Γυμνασίου) – τιμητική διάκριση στον ΙΒ’ Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιεράς Αρχεπισκοπής Κύπρου


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
Ξένια Ξενοφώντος Γ΄Λυκείου Λογοτεχνία 28/30 (η ψηλότερη βαθμολογία)
Αντρέας Παπαθεοχάρους Γ’ Λυκείου Έκθεση 36/40
Ηλίας Ανδρόνικου Α΄Λυκείου Νέα Ελληνικά 19/20
Αλέξανδρος Στυλιανίδης Γ’ Γυμνασίου Έκθεση 10/10 (το μοναδικό)
Χάρις Χριστοφίδη Α΄Γυμνασίου Λογοτεχνία 9.5/10 (η ψηλότερη βαθμολογία)

Γ’ Λυκείου (2016)
Άννα Φιλίππου 29/30-Νέα Ελληνικά
(ο ψηλότερος βαθμός)
Σοφία Γιάγκου 28.5/30-Νέα Ελληνικά
(ο δεύτερος ψηλότερος βαθμός)
Αντρέας Κέζελης 28/30-Νέα Ελληνικά
(ο τρίτος ψηλότερος βαθμός)

Γ’ Γυμνασίου (2016)
Χρήστος Χατζηευτυχίου 19.75/10-Έκθεση
(η ψηλότερη βαθμολογία)

Β΄Γυμνασίου (2016)
Μαριάννα Γεωργίου-Έκθεση-20/20
Μαριάννα Γεωργίου-Ιστορία-19.25/20
Μαρία Χατζηβασίλη-Έκθεση-18/20 (η ψηλότερη βαθμολογία)

Α’ Γυμνασίου (2016)
Γεωργία Παπαθεοχάρους 9/10-Λογοτεχνία
Γεωργία Παπαθεοχάρους 9.5/10-Έκθεση

Αναμφισβήτητα το συγκεκριμένο μάθημα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια του μαθητή για εισδοχή στα ΑΕΕΙ Κύπρου και Ελλάδας. Οι επιτυχίες του φροντιστηρίου μας στο μάθημα αυτό πολλές, οι διακρίσεις μαθητών μας αναμφισβήτητες.
Το μάθημα ενισχύεται με επιπλέον μαθήματα, με διαγωνίσματα (τα οποία διορθώνονται και επιστρέφονται στο μαθητή). Επίσης το συγκεκριμένο μάθημα έχει και εκπαιδευτικά βιβλία τα οποία είναι γραμμένα από την καθηγήτρια του φροντιστηρίου μας.

Έναρξη Μαθημάτων: 1η Αυγούστου

Ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον μάθημα που ανοίγει παράθυρο στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Μαθαίνουμε, κρίνουμε, ερευνούμε πηγές καλλιεργώντας σημαντικές πνευματικές δεξιότητες. Το μάθημα της Ιστορίας δεν αφορά μόνο τους προγόνους και γεγονότα του παρελθόντος. Γίνεται μέλλον και πρόοδος γιατί μαθαίνουμε μέσα από την Ιστορία και οικοδομούμε ένα αύριο πιο ανθρώπινο και αισιόδοξο. Επιστρατεύοντας την τεχνολογία (χάρτες, εικόνες, βίντεο) το μάθημα γίνεται πιο εύληπτο, ελκυστικό και αποτελεσματικό. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο δομείται το εκπαιδευτικό υλικό που δίνουμε στους μαθητές μας, τους βοηθά στο να οργανώνουν το διάβασμα τους πιο γρήγορα και εύκολα.

Πέραν του εκπαιδευτικού υλικού που δίνουμε στους μαθητές μας, κύριο μέλημά μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα από τον κάθε μαθητή, ειδικά όταν χρειάζεται την βοήθειά μας για τα σχολικά διαγωνίσματα ή για τις Παγκύπριες εξετάσεις. Για αυτό τον λόγο, διεξάγουμε έξτρα μαθήματα, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε κάθε μαθητή να λύνει τις απορίες του και να προετοιμάζεται σωστά. Επιπλέον, έξτρα μαθήματα σχεδόν καθημερινά, γίνονται και κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Έναρξη μαθημάτων: 1η Αυγούστου

Αδιαπραγμάτευτα το μάθημα με το ψηλότερο βαθμό δυσκολίας στη Γ’ Λυκείου. Η τεχνική της οικοδόμησης σωστής έκθεσης, η ορθή χρήση του λεξιλογίου, ο εμπλουτισμός του, η σωστή έκφραση, η ικανότητα αντιμετώπισης ενός άγνωστου δοκιμίου, και όχι μόνο. Όλα αυτά πρέπει να καλλιεργηθούν από τη Β’ Λυκείου.

Στο μάθημα:

  • Διδάσκονται τεχνικές ανάπτυξης έκθεσης ανά θεματική ενότητα
  • Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του λεξιλογίου και γίνεται συνεχή χρήση συνδετικών φράσεων μεταξύ των παραγράφων
  • Εκμάθηση διδακτέας ύλης (κείμενα και θεματικές ενότητες)
  • Ανάπτυξης μεθοδολογίας αντιμετώπισης άγνωστων δοκιμίων
  • Λεξιλογικές ασκήσεις

Στο μάθημα χρησιμοποιούνται τα σχολικά βιβλία μαζί με βιβλία-εγχειρίδια τα οποία γράφτηκαν από την καθηγήτρια του φροντιστηρίου μας.

Έναρξη μαθημάτων: 1η Σεπτεμβρίου

Το εκπαιδευτικό υλικό που δίνουμε στους μαθητές μας, είναι πλήρες και καλύπτει όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Επίσης, είναι απόλυτα οργανωμένο και περιέχει αναλυτικά όλα τα σημεία της ύλης. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε όλους τους μαθητές, από τους πιο αδύνατους μέχρι και τους πλέον άριστους. Οι μαθητές μαθαίνουν να ερευνούν, να δημιουργούν και να λειτουργούν αυτόνομα.

Το μάθημα ενισχύεται με επιπλέον μαθήματα, με διαγωνίσματα (τα οποία διορθώνονται και επιστρέφονται στο μαθητή). Επιστρατεύοντας την τεχνολογία το μάθημα γίνεται πιο εύληπτο, ελκυστικό και αποτελεσματικό.

Έναρξη μαθημάτων: 1η Σεπτεμβρίου

Μέλημα μας είναι μέσα από επιλεγμένα κείμενα και κατάλληλο υλικό οι μαθητές να εμπλουτίσουν την έκφραση και τον γραπτό λόγο. Εφαρμόζω τους κανόνες και συνθέτω ένα κείμενο που συναρπάζει τον αναγνώστη πρέπει να γίνεται στόχος του κάθε μαθητή στο μάθημα της Έκθεσης. Σημαντικό είναι μέσα από το υλικό που δίνεται, ο μαθητής να αυτοσχεδιάζει και να τοποθετεί τη δική του σφραγίδα στο κείμενο του.

Έναρξη μαθημάτων: 1η Σεπτεμβρίου

Ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον μάθημα που ανοίγει παράθυρο στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Μαθαίνουμε, κρίνουμε, ερευνούμε πηγές καλλιεργώντας σημαντικές πνευματικές δεξιότητες. Το μάθημα της Ιστορίας δεν αφορά μόνο τους προγόνους και γεγονότα του παρελθόντος. Γίνεται μέλλον και πρόοδος γιατί μαθαίνουμε μέσα από την Ιστορία και οικοδομούμε ένα αύριο πιο ανθρώπινο και αισιόδοξο. Επιστρατεύοντας την τεχνολογία (χάρτες, εικόνες, βίντεο) το μάθημα γίνεται πιο εύληπτο, ελκυστικό και αποτελεσματικό.

Έναρξη μαθημάτων: 1η Σεπτεμβρίου

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στην διάθεση σας