ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Η επιστήμη του μέλλοντος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η επιστήμη του μέλλοντος. Οι μαθητές μαθαίνουν να κατασκευάζουν Ρομπότ, να τα προγραμματίζουν και να βελτισιοποιούν τους διάφορους αλγόριθμους τους έτσι ώστε το Ρομπότ να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις διάφορες προκλήσεις. Καλλιεργείται η μαθηματική σκέψη, χρήση των κανόνων της φυσικής και αναπτύσσεται ο προγραμματισμός.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε 3 ηλικιακές ομάδες.

1η Ομάδα: Β’ Δημοτικού μέχρι και 4η Δημοτικού

2η Ομάδα: 5η Δημοτικού μέχρι και Β’ Γυμνασίου

3η Ομάδα: Γ’ Γυμνασίου και άνω

Μελετούμε Ρομπότ Lego EV3, Arduino και Jimu Robots. Συμμετέχουμε σε παγκύπριους και παγκόσμιους διαγωνισμούς, με αξιοσημείωτες επιτυχίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Robotex 2017 (25/06/2017) οι ομάδες του φροντιστηρίου μας πρώτευσαν (ανάμεσα σε 500 συμμετέχοντες περίπου) στις ακόλουθες κατηγορίες:

Lego Line Following:

– Γυμνάσιο: 1η Θέση

– Λύκειο: 1η Θέση

– Best of the Best: 1η Θέση και 2η Θέση

Lego Sumo:

– Λύκειο: 1η Θέση

– Best of the Best: 1η Θέση

Lego Maze:

– Γυμνάσιο: 1η Θέση

– Λύκειο: 1η Θέση

– Best of the Best: 1η Θέση και 2η Θέση

robotics
robotics2

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Εσθονία (Robotex 2017) 24-26 Νοεμβρίου 2017 οι ομάδες του φροντιστηρίου μας πραγματοποίησαν εξαίρετη εμφάνιση.

Στο Lego Line Following, σε σύνολο άνω των 200 διαγωνιζόμενων η ομάδα του Γυμνασίου, κατέλαβε την 7η θέση και η ομάδα του Λυκείου την 8η θέση.

Στο Maze Solving, σε σύνολο 22 διαγωνιζομένων το φροντιστήριο μας κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση (μαθητές Γυμνασίου) και 8η θέση (μαθητές Λυκείου). Πρέπει να αναφέρουμε ότι συμμετέχαμε με Ρομπότ Lego EV3. Στο διαγωνισμό τερματίσαμε ψηλότερα από όλα τα Ρομπότ αυτής της κατηγορίας αλλά και πολλά ρομπότ Arduino, που είναι τα πιο μικρά και πιο ευέλικτα στο maze (λαβύρινθο).

Στο Lego Sumo υπήρχαν 300 συμμετέχοντες. Έγιναν όμιλοι των 10 ομάδων και προκρινόταν μόνο ο 1ος. Η ομάδα των παιδιών του Λυκείου κατάφερε να κερδίσει 7 παιχνίδια σε σύνολο 9. Η ομάδα του Γυμνασίου κατάφερε να κερδίσει 3 παιχνίδια από τα 9.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από χώρες τεχνολογικά εξελιγμένες, όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Εσθονία, η Πολωνία, η Φινλανδία, η Μολδαβία, το Κουβέιτ, το Αφγανιστάν, το Μεξικό, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία και άλλες.

Το φροντιστήριο μας ειδικεύεται στον κλάδο της Ρομποτικής και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε τις σωστές βάσεις στους μαθητές μας για να μπορούν να αναπτύξουν τις γνώσεις μέσω των μετέπειτα σπουδών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2018 διανέμεται έγχρωμο βιβλίο δωρεάν, σε κάθε μαθητή μας για τη Ρομποτική. Το βιβλίο είναι γραμμένο από το διευθυντή του φροντιστηρίου μας κ. Γιάννη Λαούρη.

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στην διάθεση σας